Årsagen til, at du nu har besøg af den her gulvmand, kan være den beklagelige situation, at du har forsøgt at lægge dit trægulv selv, og så er det gået galt, og du har nu indset, at du skal have professionel assistance til at rette op på det.
Du burde have lyttet til andre, der sagde, at formentlig ikke kunne gøre det selv, da du ikke havde erfaring med det, men du var for stædig til at lytte, og det antændte bare en gnist i dig om at forsøge at ordne det helt selv, hvor du før måske kunne have fundet på at hente hjælp.
Men det ikke, som man ser det i film, hvor det alligevel lykkes i sidste ende.
Og du har selv prøvet på at rette op på gulvet, men det bliver bare værre og værre, så inden det bliver helt umuligt, tager du fat i en gulvmand, der forhåbentligt kan hjælpe dig.
Du ved godt, at det så bliver en dyr omgang at få lagt det her gulv, da det mere eller mindre skal gøres over to omgange, men nu har du trods alt lært den lektie.

Gulvmanden kan (måske) rette op på det

Nu står du sådan set bare og håber, at gulvmanden kan hjælpe med det, som du allerede har lagt, og at dommen ikke bliver, at der ikke er noget at gøre, og man er nødt til at fjerne trægulvet og lægge et helt nyt fra bunden, da du har ødelagt det nuværende i forsøget på at rette det til.
Hvis du er heldig, så kan man måske stadig nå at gøre noget ved det nuværende, uden det bliver for dyrt, for det ville være en skam, hvis alle de her materialer til gulvet bare skulle gå til spilde.
Du har nu lært den lektie så grundigt, at du tænker, at fremover tager du lige fat i en gulvmand, når der skal lægges andre gulve, men du hidkalder også vedkommende eller firmaet jævnligt, for at de kan komme ud at se på dit gulv, som de nu har været med til at rette til, for at se, om det trænger til at blive rettet op på senere.