For enhver rytter er det vigtigt at have det rigtige udstyr for at sikre sikkerhed og komfort under en ridetur. Der er mange former for udstyr, som alle ryttere bør have i deres arsenal, lige fra sadel og trense til beskyttelsesudstyr. 

Det vigtigste stykke udstyr til ridning er en kvalitetssadel. Sadler findes i forskellige stilarter, størrelser og priser, afhængigt af din hest og din ridedisciplin. Sadler til alle formål er gode til amatører, der lige er begyndt, eller til dem, der ønsker en alsidig sadel, der egner sig til flere aktiviteter som f.eks. springning eller dressur. Andre specialsadler som f.eks. sidesadler kan være nødvendige til mere specifikke aktiviteter som f.eks. rævejagt eller fritidsridning. Det er vigtigt at vælge den rette pasform til både hest og rytter – en for lille sadel kan give ubehag, mens en for stor sadel kan belaste muskler og ledbånd og resultere i dårlige præstationer fra hestens side. 

Ud over sadler er også trøjer en vigtig del af enhver rytters udstyrssæt. Brudstykker bruges til at hjælpe med at styre og kontrollere hesten under rideture. Igen er der mange forskellige stilarter til rådighed baseret på behov såvel som ønsket æstetik; nogle trøjer tilbyder mere prangende muligheder med dekorative pyntebånd designet til showheste, mens andre tilbyder enkle designs, der er bedst egnet til heste, der skal gå på hestehold eller i skole. Der skal være plads nok i næsebåndet, så to fingre kan passe mellem det og hestens ansigt uden at forårsage overdrevent tryk, når det strammes korrekt; dette sikrer komfort, samtidig med at kontrollen bevares. besøg Rytterhjørnet og se alt deres udstyr.

Beskyttelsesudstyr er også nødvendigt, når det gælder sikkerhed i forbindelse med ridning – der bør altid bæres hjelm, når man er til hest, uanset erfaringsniveau, på grund af de potentielle risici, der er forbundet med ridning af heste (især ved højere hastigheder). Kropsbeskyttere giver også ekstra beskyttelse mod fald ved at reducere stød på vitale organer, der findes omkring brystområdet; de findes i forskellige størrelser, så de passer ordentligt over tøjet uden at være for snærende eller ubehagelige under ridning. Endelig kan ryttere vælge specialstøvler, der er designet specielt til at beskytte deres fødder mod stigbøjlernes hårde kanter og sikre maksimalt greb i stigbøjlerne under ridtet – disse støvler har typisk tykke såler, der fungerer som støddæmpere mod pludselige bevægelser fra heste, samtidig med at de giver en ekstra sikkerhed mod uventede fald, fordi stigbøjlerne glider væk fra fødderne midt under rideturen. 

Alt i alt forbedrer kvalitetsudstyr til hestesport ikke kun sikkerheden, men øger også komforten under ridning, hvilket bidrager til at forbedre den samlede præstation og til at øge glæden ved rideoplevelser!