julefrokost i københavn er en festlig og glædelig lejlighed, fuld af jubel og munterhed. De afholdes normalt i juletiden, typisk omkring jul eller nytårsaften, men kan også finde sted på andre helligdage som Thanksgiving eller påske. Gæsterne samles for at spise, drikke, udveksle gaver og danse hele natten! 

Dekorationen til en julefrokost kan virkelig sætte tonen for arrangementet. Strømper i rødt, grønt og hvidt, der hænger fra loftet, skaber en stemning af lys og munterhed. Store juletræer dækket af lys giver ethvert rum glitter og liv. Guirlander viklet rundt om stolper med hængende ornamenter kan også tilføre charme, mens indpakningspapir, der bruges som duge, kan skabe en uforglemmelig ramme. Ud over at pynte sit hjem eller stedet til en fest er der mange festlige genstande, der kan medbringes, når man er vært for en julefrokost, f.eks. huer, halstørklæder, vanter, trøjer og endda t-shirts, så gæsterne kan holde sig godt tilpas, når de synger julesange udenfor. 

Den mad, der serveres, afhænger ofte af størrelsen af den gruppe, der deltager i festen, men nogle af de traditionelle favoritter, der bringer glæde i julen, omfatter stegt kalkun eller skinke med alt tilbehør som kartoffelmos og sovs, søde kartofler, fyld/dressing, tranebærsauce m.m.; æggesnaps; varm kakao; tærter (herunder græskartærte); småkager (f.eks. småkager formet som snemænd); slikkepinde; frugtkage; flødestuvet spinat; ostekugler; djævleæg; popcornkugler osv. Ud over at sørge for næring til de gæster, der kommer på besøg for at fejre julefrokosterne, er det vigtigt ikke at glemme drikkevarer – alkoholiske eller ikke-alkoholiske – som kan være nyttige, når man underholder store grupper af mennesker. 

Hvis du er på udkig efter noget andet end den typiske buffet stil måltid så hvorfor ikke overveje at skabe flere finger food stationer i hele dit hus? Du kan oprette en mexicansk station med tacos eller nachos sammen med en kinesisk station med forårsruller eller dim sum-muligheder. For dem, der elsker italiensk mad, kan du inkludere lasagnecupcakes eller minipizzaer, mens du har sushiruller ved siden af klassiske sandwiches på en anden station. Dette vil ikke kun hjælpe med at holde alle underholdt, men det vil også gøre din julefrokost unik! 

Selvfølgelig ville ingen julefrokost være komplet uden at give gaver! Nogle ideer kan omfatte udveksling af gaver med hemmelige julemænd, der vælges tilfældigt, mens andre måske vælger at lade gæsterne medbringe ting, som de selv har lavet, med håndværksmæssige ideer, der helt sikkert vil få smilet frem på alles ansigter! Uanset hvilken vej du beslutter dig for at gå, så husk, at det ikke altid handler om, hvad nogen får, men snarere hvem de får det fra – det er det, der virkelig tæller, at skabe minder i denne juletid!