I de tidlige dage af personlig databehandling var hjemmecomputere en sjældenhed. De var store, dyre maskiner, som primært blev brugt af hobbyfolk og virksomheder. Men efterhånden som teknologien udviklede sig og blev mere overkommelig, begyndte hjemmecomputere at blive udbredt i 1980’erne. Her er en kort oversigt over hjemmecomputeres historie.

De første hjemmecomputere
Hjemmecomputere begyndte først at dukke op i slutningen af 1970’erne med maskiner som Commodore PET og Apple II. Disse tidlige hjemmecomputere var store, tunge og dyre. De krævede også en del teknisk viden for at fungere. Derfor blev de først og fremmest brugt af hobbyfolk og virksomheder.

Hjemmecomputernes fremmarch
I 1980’erne oplevede man et boom inden for hjemmecomputere med lanceringen af maskiner til overkommelige priser som Commodore 64 og Atari 800. Disse 8-bit hjemmecomputere var meget nemmere at bruge end deres forgængere, og de åbnede computerbrug for en helt ny gruppe mennesker. Hjemmecomputere blev endnu mere populære i midten af 1980’erne med udgivelsen af 16-bit maskiner som Commodore Amiga og Atari ST.

Den moderne æra af hjemmecomputere
I dag er hjemmecomputere mere populære end nogensinde før. Takket være teknologiske fremskridt er hjemmecomputere nu små, bærbare og relativt billige. Der er også et stort udvalg af forskellige hjemmecomputerplatforme at vælge imellem, herunder Windows, macOS, Linux og meget mere. Uanset om du ønsker at bruge din computer til arbejde, leg eller begge dele, er der en maskine, der passer perfekt til dig. Der er også ting som de smart produkter fra somfy, som danskere bruger flere og flere af.

Hjemmecomputere er kommet langt siden deres begyndelse i slutningen af 1970’erne. Hvad der startede som store, dyre maskiner, der primært blev brugt af hobbyfolk, har udviklet sig til små, overkommelige maskiner, der bruges af millioner af mennesker verden over til arbejde, leg og alt derimellem. Takket være løbende innovation og teknologiske fremskridt er hjemmecomputere mere tilgængelige og brugervenlige end nogensinde før.