Chancerne er, at du har set paller før og ikke engang opdaget det. Paller er de flade træplatforme, der ofte bruges til at opbevare eller transportere varer. De er almindeligt forekommende i lagerhuse, fabrikker og detailhandlere. Faktisk er der ifølge National Wooden Pallet and Container Association ca. 2 milliarder paller i brug alene i USA!

Tro det eller ej, men paller har eksisteret i århundreder. Den første kendte henvisning til en palle stammer helt tilbage fra det 14. århundrede. På det tidspunkt var paller blot træstammer, der blev brugt til at støtte kanoner under transport. I 1916 blev det første patent på en “bevægelig platform” indgivet af George Cleaver. Cleavers konstruktion bestod af to parallelle dæk med mellemrum mellem dem, så gaffeltrucks kunne bruges til at løfte og flytte platformen

Der findes mange forskellige typer af paller, men den mest almindelige type er stringerpallen. Stringer-paller har et bunddæk af tre eller flere parallelle brædder (kaldet “stringers”), og det øverste dæk er fastgjort vinkelret på stringers. Der findes også blokpaller, som har massive træblokke i stedet for stringers, og plastpaller, som er lavet af – du gættede det – plastik!

Som du kan se, er der meget mere i paller, end man umiddelbart tror! Uanset om du er på udkig efter en omkostningseffektiv opbevaringsløsning eller en måde at transportere varer på, kan paller være lige det, du har brug for.

Paller giver en række fordele for de virksomheder, der bruger dem. Først og fremmest er de meget alsidige og kan bruges til at transportere eller opbevare stort set alt.Læs mere via https://nordicpalletwash.dk/plastikpaller/.